Fakt, že si na Moravě vyrábí ve sklepě víno snad každá druhá rodina, zřejmě nikoho nepřekvapí. Ale podomácku vařené pivo? V posledních letech je tzv. domovarnictví na prudkém vzestupu a úřady registrují kolem pěti set až tisíce amatérských sládků. Pivo si však doma pravděpodobně vaří až několikanásobně více nadšenců. Jenomže načerno.

Jak se vaří pivo tradičním způsobem?

Proces vaření piva není příliš složitý. Přesto je dosažení perfektního výsledku otázkou zkušeností a téměř vždy i hektolitrů nepoživatelného moku. Nadšenec si vystačí s teploměrem, hustoměrem, speciálním hrncem (v krajní nouzi lze použít i obyčejný), chladničkou a ingrediencemi. Návodů, postupů a tipů je na internetu víc než dost.

Pozor na omezující legislativu

Představa, že doma uvaříte tolik piva, že vy ani vaší známí nebudete muset celý rok do hospody, je bohužel poněkud mylná. Je to paradox, ale v Česku platí přísný limit – maximálně 200 litrů piva na osobu za rok. Při překročení musí domovarník absolvovat byrokratické kolečko a vytvořit pro výrobu zázemí, jaké mají komerční pivovary.

Moderní minipivovar garantuje perfektní výsledek

Máte strach, že se vám nepodaří vyrobit pivo lahodné chuti, případně jste to již zkoušeli a místo moku uvařili patok? Řešení nabízí domácí pivovary Braumeister. Kompaktní zařízení s plně automatickým řídicím systémem umožňuje vaření piva bez předchozích zkušeností, a to rovnou všech druhů na bázi infúzní metody.

Domácí minipivovary jsou skladné a jejich obsluha je intuitivní. V podstatě stačí „nasypat“ ingredience a počkat, až z nich přístroj vyrobí pivo, které se před konzumací nechá dozrát ve fermentační nádrži.

Pokud vás minipivovary zaujaly, přečtěte si o nich více na www.pivovary-braumeister.cz, kde najdete také návody na výrobu piva a další užitečné informace pro nadšené domovarníky i profesionály.

Komentujte

avatar
  Subscribe  
Upozornit na